Det är kul för en feminist med lite ospecifik könstillhörighet att se att Svensson sakta öppnar ögonen för det där med könsroller. (Och det är kul för vem som helst att Kent har en skiva på gång!)

Vad som däremot inte är kul är att vara amerikansk med sin könstillhörighet. Detta rapporteras tydligen inte i Aftonbladet, så nu ger jag mig ut på icke kartlagd mark.

I USA är det ständig jaktsäsong på transpersoner, med cirka två mord i månaden. Just dessa mord präglas påfallande ofta av extremt övervåld. (Kolla gärna runt i listan.)

I just det här fallet med Angie Zapata så hade hon haft sex med någon som efteråt upptäckte att hon hade en penis. Då slog han henne två gånger i huvudet med en brandsläckare, och trodde därmed att han (citat) "dödat den." Men när hon försökte sätta sig upp utdelade han ett tredje dödligt slag med brandsläckaren.

I rättegången mot honom så satsar hans försvarsadvokat på trans panic defence. Det betyder: "Min klient lurades att tro att en man var en kvinna, och därför ha sex med honom. När han insåg att han i själva verket haft sex med en man, blev han så upprörd att han inte kunde låta bli att slå honom tre gånger i huvudet med en brandsläckare, och därför borde han inte få ett så hårt straff."

Detta är alltså ett väl beprövat försvar som ofta fungerar. Det är utvecklat ur det också rätt framgångsrika gay panic defence, som faktiskt även använts i Sverige.

Jag behöver egentligen inte säga så mycket mer, men jag ville ändå lyfta in ämnet i de svenska bloggarna. För då kanske jag får fler läsare. Jag är helt skrupelfri.

Nå men min hjärna är lagom sönderkokt efter nio timmars nästan oavbrutet mobilpratande (jag distansarbetar) så jag ska nog springa iväg lite. Vi ses i framtiden.