Inte om du bor i Göteborg.

Och vad är det med VÄDRET?? Nu är det plötsligt vår ute! Just som man hade börjat acceptera tanken på 50 minusgrader, tre meter snö och veckolånga strömavbrott. (Jag kan bli pessimistisk om vintern ibland.)

Men apropå någonting helt annat. Kanske världens bäst rimmade textrad någonsin:

Flickan sa: Nu får vi inte längre låta oss styras av denna fruktansvärda gamla glasspamp
Men på fackföreningen talade man om samarbete och inte om klasskamp

Och när vi ändå är på ämnet kan vi också ta upp världens bästa användning av ett uteblivet rim för att ge tyngd åt en i övrigt rimmad text:

Du stjärna över Stockholms hem
O låt ditt kalla ljus
Få lysa över dom som ej
Har nånstans att bo

Extra plus för ordvitsen i första raden. Och missa för all del inte hur artikel nummer 2 hintar om att de kommer att schasas bort igen inom en vecka.

Idag lärde jag mig hur man räknar ut kontrollsiffran i en EAN-kod. Så fort jag får min Mac Mini ska jag skriva ett program som kan göra alla såna småuppgifter här på jobbet. Sen ska jag retas med alla i personalen som inte har Mac.

Idag blir det två filmer på festivalen, Surveillance och Les Grandes Personnes. Fransmannen som tappade sitt block har fortfarande inte hört av sig.

Igår kväll köpte jag årets första julklappar som inte var till mig själv! Min kompis Ivan i Kanada (som även fyller år ganska snart) får boken "Verblendung" i födelsedagspresent och "Verdammnis" i julklapp. Jag har inte läst dessa böcker på tyska, men de är ju förbånkat bra på svenska i alla fall, så bara de inte är litterärt översatta så är det nog en bra present. Hoppas de kommer fram ordentligt bara, för jag hajade inte riktigt allting på amazon.de när jag beställde. Oh well. Det värsta som kan hända är att allting sprängs.

Har börjat skissa lite på en kommande roman, för jag kunde inte låta bli trots att jag borde fokusera på den som jag vill få utgiven nu. (Men jag kan inte göra så mycket utan datorn ändå...) Jag har en hög med en biljon idéer men den jag ska välja härnäst är den så kallade ost-romanen, som handlar väldigt mycket om ost. Den kommer att bli skitbra. Fast till skillnad från den svarta depp-boken som är klar så är ost-romanen humor rakt igenom.

Jaja, lunchen är slut, måste tillbaka till jobbet. Vi ses i framtiden.